Proxy and Voting Rules for Owners Corporation Meetings

NSW
Committee & Governance
question
Lookupstrata community member

My strata committee and strata manager say I am unable to attend strata committee meetings as I am a proxy holder, not an owner. Is this correct?

answer
Leanne Habib headshot
Leanne Habib Premium Strata

Owners and corporate owners may attend strata committee meetings. However, there is no provision entitling their respective proxies to do so.

Schedule 2, Clause 13 of the Strata Schemes Management Act, 2015 (NSW) states:

13 Non-member owner may attend

An owner or, if the owner of a lot is a corporation, any company nominee of that corporation is entitled to attend a meeting but is not entitled to address the meeting unless authorised to do so by resolution of the strata committee.

Strictly speaking, therefore, owners and corporate owners may attend strata committee meetings. However, there is no provision entitling their respective proxies to do so.

vector

Lookupstrata Directory

Looking for NSW Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory