If the owners corporation does not believe a motion was passed (resolved) in the AGM by electronic voting, can we request proof, or can we change this motion somehow?
Irrespective that a “paper meeting” is to be held, presumably by way of pre-meeting electronic voting, as you suggest, a general meeting MUST still be held even though voting has already taken place.
You are correct. Irrespective of the fact that a ""paper meeting"" is to be held, presumably by way of pre-meeting electronic voting as you suggest, a general meeting MUST still be held despite the fact that voting has already taken place. The results of voting are declared at the meeting. Voting must be submitted (in case of a general meeting) before the close of the ballot, which is 24 hours prior to the actual meeting which must be held.
Regulation 15 Electronic ballot paper for pre-meeting electronic voting refers to the process for pre-meeting electronic voting. See in particular 15(8), which states (emphasis added) - the matter is determined AT the meeting:
- In this clause, the close of the ballot means—
- for a matter to be determined by the owners corporation, the time that is 24 hours before the commencement of the meeting at which the matter is to be determined, or
Lookupstrata Directory
Looking for NSW Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available
Search the directory
Comments
Log in to leave a comment