Can an owners corporation meet without the strata manager?

NSW
Committee & Governance
question
Lookupstrata community member

Our strata manager charges for holding an EGM. Can our Owners Corporation meet without the strata manager and pass resolutions that are legally effective? We only have 4 units and all owners are on the strata committee.

answer
Leanne Habib headshot
Leanne Habib Premium Strata

The owners corporation retains all its functions despite any delegation to the strata managing agent.

Yes, absolutely. The owners corporation retains all its functions despite any delegation to the strata managing agent: Section 53, Strata Schemes Management Act 2015

53 Exercise of delegated functions by strata managing agent

  1. A function delegated under this Division may, while the delegation remains unrevoked, be exercised from time to time in accordance with the delegation.
  2. Despite any delegation made under this Division, the owners corporation may continue to exercise all or any of the functions delegated.
vector

Lookupstrata Directory

Looking for NSW Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory