Is a proxy vote valid without prior notice?

NSW
Committee & Governance
question
Lookupstrata community member

Is a proxy vote valid if the resident hasn't been advised on the issue being voted on? What should the correct process be?

answer
Leanne Habib headshot
Leanne Habib Premium Strata

It depends on how the proxy form is completed.

It depends on how the proxy form is completed. If the “form authorises the proxy to vote on my/our behalf on all matters”, and the form is otherwise properly completed and observes all other legal technicalities, then yes, the vote can be counted. The form of proxy appears on the NSW Fair Trading website under Strata Scheme Forms. If it is for the appointment of a new strata managing agent or re-appointment of an existing one, Section 3 must be completed and give specific directions as to how to vote on that matter, such matter does not fall under all matters as set out under section 2 of the proxy.

vector

Lookupstrata Directory

Looking for NSW Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory