question
Our owners corporation passed a by-law stating that owners are responsible for the locks and upkeep of the individual lot letterboxes. Should the strata plan be updated to reflect that the letterboxes are now the property of the lot owner?
answer
I have never seen a strata scheme update their strata plan to reflect this change.
I have seen many strata schemes pass special resolutions not to maintain common property under Section 106 of the Strata Schemes Management Act 2015 through their by-laws. I always recommend strata schemes seek legal advice with any new by-law they want to incorporate into their strata by-laws.
I have never seen a strata scheme change their strata plan to reflect this change. If you have concerns, I suggest you speak to a lawyer to ensure you are not required to change your strata plan.
Lookupstrata Directory
Looking for NSW Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available
Search the directoryDiscover Information By
Living in Strata
Comments
Log in to leave a comment