Can a strata company charge interest on unpaid invoices?

WA
Levies & Finance
question
Lookupstrata community member

We have invoiced one of our lot owners for a plumbing maintenance repair on a pipe that fed directly to their dwelling. The invoice is overdue. Can the strata company charge 11% per annum on unpaid accounts?

answer
WA Author Headshot Placeholder
ESM Strata Team ESM Strata

The Act (specifically Section 100) does not have provision for the plumbing invoice to be on-charged to the lot owner, nor does it provide provision to the strata company to charge interest on those amounts.

vector

Lookupstrata Directory

Looking for WA Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory