Do owners need to tell the strata corporation when there’s a change of tenants?

SA
Rules & Bylaws
Committee & Governance
Property Transactions
question
Lookupstrata community member

As an investor owner in a strata duplex in SA, do I need to tell the other owner when an additional person moves in with my tenant?

I’m an investor owner of one unit in a strata title duplex in South Australia. My tenant now has another person living at the property.

Am I required to inform the other owner or the strata corporation about this additional resident, or is this purely a tenancy matter between me, my tenant and the property manager?

answer
Carrie McInerney
Carrie McInerney Horner Management

It would be appropriate for you to provide these details to the corporation.

Under schedule 3 of the Strata Titles Act 1988, section 12(b) states “a unit holder must immediately notify the strata corporation of any change in the occupancy”. Therefore, I believe it would be appropriate for you to provide these details to the corporation.

Carrie McInerney Horner Management E: carrie@hornermanagement.com.au P: 08 8234 5777

vector

Lookupstrata Directory

Looking for SA Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory