Is it compulsory for a SA community corporation to have a 10-year sinking fund plan?

SA
Levies & Finance
question
Lookupstrata community member

Is it compulsory for a SA community corporation to have a 10 year sinking fund plan?

answer
Zac Gleeson
Zac Gleeson GQS

There is no legislative requirement for a 10-15 year type sinking fund plan in South Australia.

For this one, my understanding is as follows:

The Community Titles Act 1996 (SA), under section 116 states the community corporation must establish an administrative fund and a sinking fund. However, there is no legislative requirement for a 10-15 year type sinking fund plan in South Australia.

It’s worth mentioning in many other states it is mandatory and should be a serious consideration for the community to engage a suitably qualified professional to ensure the future capital expenditure needs of the community are met.

Related webinar

vector

Lookupstrata Directory

Looking for SA Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory