How long does a body corporate legally need to keep CCTV records?

QLD
Rules & Bylaws
Maintenance & Common Property
question
Lookupstrata community member

Legally, how long do CCTV records need to be kept?

answer
Alanna Law
Alanna Law Mathews Hunt Legal

There are no legislative requirements on the length of time the footage is required to be preserved by the Body Corporate.

As CCTV footage is not a record that the Body Corporate is required to keep pursuant to the legislation, there are no legislative requirements on the length of time the footage is required to be preserved by the Body Corporate.

However, if the Committee is aware of a current request for CCTV footage of a particular time/period, it would be unreasonable for the Committee to delete the footage before the request has been fulfilled (see for example the adjudicator’s comments at paragraphs 39 and 40 in Dakota at 88 Macquarie Street [2019] QBCCMCmr 530 (18 October 2019)).

Alanna Hill Mathews Hunt Legal E: alanna.hill@mathewshuntlegal.com.au P: 07 5555 8000

vector

Lookupstrata Directory

Looking for QLD Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory