Are Automatic Extension Clauses in Caretaker Contracts Legal in Queensland?

QLD
Management & Agreements
This article discusses whether automatic caretaker contract extensions are legal in Queensland and what factors determine their validity under body corporate legislation.
question
Lookupstrata community member

Can a caretaker contract state the following: "First extension, the end date referred to in clause 1.4 shall be automatically extended for a period of five years"? Is this legal in QLD?

answer
Todd Garsden
Todd Garsden Mahoneys

It is possible that a management rights agreement has an automatic extension option clause for a further five years.

The answer to this question depends on a number of other terms of the agreement. It is possible that a management rights agreement has an automatic extension option clause for a further five years. However, whether the option is valid will depend on a number of things, including the module, how the option was approved, what the balance term of the agreement is, etc.

vector

Lookupstrata Directory

Looking for QLD Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory