Can a strata committee charge a fee for conducting orientation sessions with new tenants?

NSW
Maintenance & Common Property
question
Lookupstrata community member

If there are multiple changes in tenancy within a unit in a single year, is the strata committee permitted to impose a fee of $250 for the building manager to conduct orientation sessions with new tenants?

answer
Allison Benson
Allison Benson Benson Legal Pty Ltd

This charge would need to be authorised by way of a by-law.

This charge would need to be authorised by way of a by-law, and I suspect on challenge under section 139(1), it would be considered harsh, unconscionable and oppressive, and the by-law would be held to be invalid.

vector

Lookupstrata Directory

Looking for NSW Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory