Can a power of attorney serve on an executive committee?

ACT
Committee & Governance
This article discusses power of attorney executive committee eligibility and whether a representative can attend and vote at meetings for an owner.
question
Lookupstrata community member

If an owner appoints a power of attorney, can they be elected to the executive committee of an owners corporation? Can the person who holds the power of attorney attend and vote at the AGM?

answer
NSW Author Headshot Placeholder
Jack Stoker Bright & Duggan

An owner may appoint a person to act on their behalf on all matters.

Yes, Section 39(4a) notes that a member being elected must be considered a qualified person, as defined in S39(7).

An owner may appoint a person to act on their behalf on all matters (including attending and voting at general meetings) by way of an executed power of attorney document, refer to Powers of Attorney Act 2006.

vector

Lookupstrata Directory

Looking for ACT Strata Specialist in your area? Search within our LookUpStrata Directory for the best list of contacts available

Search the directory